KYSY SISKOILTA

Ensi-ilta 29.1.2025

Screenshot

KYSY SISKOILTA on hauska ja koskettava musikaali naiseudesta estrogeenin armoilla. Suorastaan kulttimaineeseen noussut musikaali sai lähtölaukauksensa siitä, kun käsikirjottaja Satu Rasila pyysi Facebookissa kirjavinkkejä naisten vaihdevuosista. Hän sai yli sata vastausta. Vastaukset eivät olleet kirjavinkkejä. Hän sai sata erilaista kokemusta hormonien vaikutuksesta naisen elämään. Naiset halusivat kertoa omista kokemuksistaan, koska yleensä näistä asioista ei voi puhua missään. Yksi naisista kirjoitti näin: ”Ei sun kysymyksiin ole vastauksia kirjoissa. Mutta kysy siskoilta. Ne tietää!”

Tässä elämänmakuisessa musikaalissa kuullaan tarinoita eri-ikäisten naisten kokemuksista hormonien vaikutuksesta naisten elämään. Pirullinen PMS, loputtomat ulkonäköpaineet, äitiys ja ikääntyminen – nämä ja paljon muuta Kysy siskoilta nostaa pöydälle vapauttavasti ja huumorin siivittämänä.

Anna-Mari Kähärän säveltämässä, upeasti ja moniäänisesti soivassa musiikissa ja Susanna Haaviston nerokkaasti sanoittamissa kappaleissa kuuluu koko naisen elämän kaari – iloineen ja suruineen! Sen lisäksi, että esitys tarjoaa tärkeää vertaistukea eri-ikäisille naisille, se palvelee loistavasti myös kaikkia naisten kanssa eläviä.

Esityskonsepti: Satu RasilaAnna-Mari KähäräSusanna Haavisto Teksti: Satu Rasila Musiikin sävellys: Anna-Mari Kähärä Laulujen sanat ja Mustaa valoo -medleyn monologit: Susanna Haavisto Ohjaus: Christian Lindroos Koreografi: Osku Heiskanen (vier.) Lavastussuunnittelu: Janne Siltavuori (vier.) Pukusuunnittelu: Tiina Valkama

Rooleissa: Sinikka Sokka (vier.) näyttelijä, Sonja Pajunoja (vier.) näyttelijä, Maria Pere näyttelijä, Heidi Rantakeisu näyttelijä, Helinä Kareinen (vier.) näyttelijä, Suvi Isotalo (vier.) kapellimestari, Paju Puro (vier.) muusikko (basso, perkussiot), Sara Puljula (vier.) muusikko (basso, perkussiot)

Ei vielä arvioita


Keskustele musikaalista tai jätä tekijöille terveisiä!

Jätä kommentti

Jätä kommentti

Pidä blogia WordPress.comissa.