SHERWOOD TIGERS

Ensi-ilta 1.9.2022

Keravalainen Teddy & The Tigers pisti nuorisokulttuurin uusiksi kertaheitolla 1970-luvun lopulla. Keravasta – ”Kervo” – tuli Suomen Sherwood, vaikka bändi oli huipulla ainoastaan pari kolme vuotta sen vaikutus näkyy vieläkin. Yhtyeen huikea suosio pohjusti tietä monelle suomalaisbändille, Epuille, Popedalle ja monille muille. Teddy & The Tigersin nousukiidon aikoihin Helsingin asema musiikkikeskuksena hiipui ja hittilevyjä tehtiin maakunnissa Torniota myöten.

”Jos syksyyn haluaa iloa, väriä, musiikkia ja upeita tanssikohtauksia, niin ehdottomasti kannattaa suunnistaa Keravalle Keuda-talon Kerava-saliin. Sherwood Tigers on kaikkea edellä mainittua ja paljon muuta. Sitä paitsi rakkaustarinat ovat aina ihania.”

Sherwood Tigers on tarina kiihkeästä nuorisokulttuurin murroksesta. Kaksi aikoinaan tulisesti rakastunutta tapaavat sattumoisin toisensa vuosikymmenten jälkeen. Toinen oli aikanaan teddy ja toinen punkkari. Teddyjen musiikin soidessa ja nuorison kapinoidessa antaumuksella auktoriteettien valtaa, luutuneita asenteita ja vähän toisiaankin vastaan, pääsee katsoja aitiopaikalta katsomaan kun muutoksen tuulet puhaltavat tukan tötterölle.
Kun amerikkalainen teinikulttuuri ja työväenluokkainen punkkulttuuri törmäsivät, ei kipinöiltä vältytty. Tässä kiihkon ajassa alkoi jo taistelu ilmastonmuutosta vastaan. Koijärvi oli aikanaan otsikoissa pitkään, emmekä vieläkään ole tehneet tarpeeksi.

Näytelmä kertoo, miten Kerava, eli Sherwood, oli keskiössä nuorisokulttuurin murroksessa ja viimeisistä ajoista, jolloin nuoret Suomessa ottivat tiukasti poliittista kantaa. Näyttämöllä soi totta kai Teddy & The Tigers, ja lavalla on ammattinäyttelijöiden lisäksi nuoria teddyjä ja punkkareita.

Malla Minna Kivelä
Pertti Seppo Halttunen
Opettaja Jari Vainionkukka
Nuori Malla Karoliina Isomäki ja Nora Taskinen
Nuori Pertti Atso Mouhu ja Mikael Viemerö
Sisko Olivia Sirén ja Roosa Kärkkäinen
Tanssinopettaja Iida Kukkonen ja Stella Sainio
Äiti Maria Laumola
Isä Jari Vainionkukka
Punkkareita ja Deaneja Henriikka Rautanen, Eeva Öystilä, Juulia Isoherranen, Emma Virtanen, Arttu Lavi, Tuomo Virtanen, Ella Lipponen, Mina Törmälä ja Ella Niinistö

Käsikirjoitus Heikki Lund, Ohjaus Tiina Brännare, Koreografia Saana Syrjämäki, Lavastus Mikko Rantanen, Puvustus Sinikka Zannoni, Keuda-talon tekniikka Jussi Kaatrasalo & Mika Hakkarainen, Graafinen suunnittelu Kalle Tahkolahti, Valokuvat Tuomas Scholz, Tuotanto Juha Suihko / KUT


Keskustele musikaalista tai jätä tekijöille terveisiä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

%d bloggaajaa tykkää tästä: