KAUSI 2023-2024

Musikaalit Suomessa kokoaa yhteen kaikki Suomessa esitettävät musikaalit. Valitse mieleisesi, lue arvosteluja ja suuntaa teatteriin. Ylävalikosta voit vaihtaa esityskaudesta toiseen.

Miten hienoja musikaaleja meillä onkaan!


CABARET

Kouvolan Teatteri, suuri näyttämö

Syntisellä Kit Kat Klubilla Berliinissä kaikki on mahdollista. Rakkaus kukoistaa ja syntiset sisäänsä sulkevat seinät pitävät muun maailman murheet ulkopuolellaan. Kyseiselle klubille eksyy myös amerikkalainen kirjailija Clifford Bradshaw, joka kohtaa elämänjanoisen laulajan Sally Bowlesin. Kukaan ei ajattele tulevaisuutta. Elämä eletään hetkessä – tässä ja nyt.

Hauskanpidon aika on kuitenkin pian ohi, kun univormuiset hahmot marssivat lähemmäs ja lähemmäs. On tullut maksun aika. Arki muuttuu synkäksi, vihaiseksi ja pelokkaaksi. Voittaako rakkaus? Eurooppa on muuttumassa!


FRIENDS

Aleksanterin Teatteri

Seuraa Rossia, Rachelia, Chandleria, Monicaa, Joeyta ja Phoebea heidän seikkaillessaan rakkauden, elämän, ystävyyden ja unagien välillä samalla kun elät uudelleen suosikkihetkesi hitti-TV-ohjelmasta. Esityksestä voit bongata suosikkikohtauksesi ja saada jopa vastauksen kysymykseen, olivatko Ross ja Rachel tauolla vai eivät?


NIIN KUIN TAIVAASSA

Seinäjoen kaupunginteatteri, Alvar-näyttämö

Maailmankuulu kapellimestari Daniel Daréus palaa lapsuutensa pieneen maalaiskylään, jonne suuren maailman meno ei ole yltänyt, ja asettuu asumaan vanhaan kouluun. Menestyksekäs ura on menettänyt merkityksensä eikä täytä mielen tyhjyyttä.

Terveysongelmista kärsivä mies kaipaisi hiljaiseloa, mutta löytääkin pian itsensä johtamasta kylän kirkkokuoroa — ja keskeltä värikästä ja elinvoimaista yhteisöä. Monenkirjavan kuoron joukosta löytyy paitsi ystäviä myös vanhoja haavoja ja lopulta todellinen rakkaus.

Kun aikaa on rajallisesti, korostuu se, mikä elämässä oikeasti on merkityksellistä.


PIENI MERENNEITO

Helsingin kaupunginteatteri, suuri näyttämö

Nuori merenneito Ariel haluaa jättää merellisen kuningaskunnan ja elää ihmisten maailmassa. Ariel rakastuu prinssiin ja tekee merinoidan kanssa sopimuksen voidakseen elää rakastettunsa kanssa. Pieni merenneito on kiehtovan ihana, ajaton rakkaustarina, jonka maagisen kaunis musiikki on hurmannut yleisöt ympäri maailman.


VÄND OM MIN LÄNGTAN

Wasa Teater, suuri näyttämö

Musikalen handlar om finlandssvenska utvandrare, men det kunde likaväl handla om folk från min hemby i Norge eller svenska emigranter. Detta är en nordisk berättelse, konstaterar Hvidsten.%d bloggaajaa tykkää tästä: