EVITA

Ensi-illat 8.9.2023 ja 9.9.2023

Musikaali köyhien kuningattaresta

Eva Perónin elämässä on dramaattisen sadun ainekset: vaatimattomista oloista lähtenyt nuori näyttelijätär nousi armeijan hallitseman Argentiinan ensimmäiseksi naiseksi. Ja millä keinoilla, muun muassa siitä Andrew Lloyd Webberin säveltämä ja Tim Ricen kirjoittama maailmanmenestysmusikaali Evita kertoo. Eva Perónia on kutsuttu köyhien kuningattareksi. Yläluokalle hän oli häikäilemätön pyrkyri, mutta työväki palvoi häntä kuin pyhimystä. Köyhän taustansa takia hän myös ymmärsi, mitä alistettu kansa tarvitsee ja kuinka ihmisille kannattaa puhua suosiota saadakseen. Ulkoisesti hän sädehti satumaista loistoa.

Läpisävelletty Evita-musikaali on tosipohjainen tuhkimotarina ja satiirinen show. Se sekoittaa historiaa ja kuvitelmaa. Näemme vallan huumaavan nautinnon, sokean henkilöpalvonnan ja lopuksi myös hauraan ihmisen vallan kulissien uumenissa. Varhainen kuolema antoi legendalle siivet. Evita on myös ensimmäinen Webberin musikaali, joka Jyväskylän kaupunginteatterissa nähdään.

Esitystä on teatterin raudanlujan esiintyjäkaartin lisäksi tekemässä vahva vierailijajoukko: ohjaaja Jukka Keinonen, koreografi Jouni Prittinen ja pukusuunnittelija Sari Suominen. Musiikin sovittaa ja johtaa Lasse Hirvi. Näyttävän lavastuksen suunnittelee Annina Nevantaus.

Nimihenkilön roolissa Evitana vuorottelevat Saara Jokiaho ja Anna-Maija Oka. Lavalla on 20 esiintyjää, joita säestää 10-henkinen orkesteri.

Musiikki Andrew Lloyd Webber
Käsikirjoitus Tim Rice
Suomennos Mikko Koivusalo
Ohjaus Jukka Keinonen
Kapellimestari Lasse Hirvi
Koreografia Jouni Prittinen
Lavastussuunnittelu Annina Nevantaus
Pukusuunnittelu Sari Suominen
Valosuunnittelu Japo Granlund
Kampaus- ja maskeeraussuunnittelu Suvi Taipale
Äänisuunnittelu Antti Vanhanen
Videosuunnittelu Tuukka Toijanniemi
Lauluvalmennus Susanna Tuhkala

Rooleissa

Anna-Maija Oka, Saara Jokiaho, Miika Laakso (us. Emil Pohjanen), Paavo Honkimäki (us. Juha Valkama), Sami Ulmanen (us. Valtteri Aaltonen), Elina Saarela (us. Siina Mäkikoivu)

Ensemble

Valtteri Aaltonen (vier.), Helmi Jonasson(vier.), Toni Kerttula (opisk.), Clara Kinnunen (opisk.), Saana Korkeala (opisk.), Johanna Laitinen (opisk.), Riina Leppiniemi (opisk.), Siina Mäkikoivu(vier.), Sara Pitkänen (opisk.), Emil Pohjanen(vier.), Juha Valkama (vier.) ja Saara Östman (vier.)

Ei vielä arvioita


Keskustele musikaalista tai jätä tekijöille terveisiä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

%d bloggaajaa tykkää tästä: