HEI JOULU

Ensi-ilta 2.12.2022

Lasten joulumusikaali kertoo ensimmäisen joulun tapahtumat uuden musiikin keinoin. Musikaalissa yhdistyy Luukkaan kertoma jouluevankeliumi nykypäivän lasten ja nuorten maailmaan. Aikamatkalaiset oivaltavat seikkailunsa aikana, mikä on joulun todellinen lahja: rakkaus, joka on valmis antamaan omastaan toisille.

Kun lavalla on 70 lasta ja nuorta, odotettavissa on musiikillinen tähtisädetikku, josta vastaa Pekka Simojoki, sama mies, jonka Tulkoon joulu on rakastetuimpia joululauluja. Turkulainen kirjailija Tytti Issakainen on kirjoittanut laulujen sanoitukset ja musikaalin käsikirjoituksen. 

Kolme koululaista seikkailee ensimmäisessä joulussa. He kohtaavat keisari Augustuksen sanansaattajan, Joosefin, Marian, paimenet, enkelit ja Jeesus-lapsen. Joulun tarina kerrotaan mukaansa tempaavan kuorolaulannan, afrikkalaisten rytmien ja räpin siivittämänä. Iloa ja valoa puhkuvat sovitukset ovat Timo Lehtovaaran käsialaa. Ohjaajan ruoria kääntelee Joonatan Perälä.

Kirjailija Tytti Issakaiselle idea lasten omasta musiikkitarinasta syntyi, kun hän pohti, mitä lapset nykyisin ajattelevat joulusta.
– Tarinan pohjana oli vuosia sitten tehtyjä laulutekstejäni. Simojoen Pekan innostavassa seurassa tekstit lähtivät uudenlaiseen lentoon. Muokkasimme niitä eteenpäin ja tein lisää lauluja. Pekan ideoitten ansiosta käsikirjoitukseen tulivat koululaisten seikkailut ja musiikkitarina alkoi saada lastenmusikaalin muodon. Turun ja Kaarinan seurakunnat ottivat iloksemme kopin esitysten tuottamisesta. Tekijöiksi saatiin mahtava porukka!

Muusikko, lauluntekijä ja säveltäjä Pekka Simojoki uskoo, että laulut jäävät elämään.
– Hienon porukan kanssa saadaan tehdä hieno musikaali, josta tulee olemaan iloa vielä pitkään. Uskon, että perinteisten lasten joululaulujen joukkoon syntyi myös monta kivaa uutta laulua!

Lasten joulumusikaalihanke on kerännyt ympärilleen sekä tuoreita että vähän kypsempiäkin musiikin, teatterin ja tapahtumatuottamisen ammattilaisia. Musikaali on lasten, nuorten ja aikuisten yhteinen ja ilontäyteinen projekti, jonka tavoitteena on luoda joulunhenkeä sekä kuulijoille että tekijöille.

Ohjaus Joonatan Perälä, käsikirjoitus Tytti Issakainen, sävellys Pekka Simojoki, musiikin sovitus Timo Lehtovaara, kuoroja ja orkesteria johtaa Tuire MellanenMaikki Säikkä ja Timo Lehtovaara, tuottaja Marja Lindén, visuaalinen ilme ja viestintä Mari Mero, järjestäjä Kirkko Turussa ja Kaarinassa & Mikaelinseurakunta, äänentoisto Turku Audio

Ei vielä arvioita

Ei vielä arvioita


Keskustele musikaalista tai jätä tekijöille terveisiä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

%d bloggaajaa tykkää tästä: